A Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan egész nap kiállítással, irodalmi kvízzel és koncertszínházi előadással várják az érdeklődőket a Petőfi Advent – Poket Karácsony című összművészeti eseményen advent második vasárnapján az Akvárium Klubban.

A Petőfi Kulturális Ügynökség rendezvénysorozatát délben Krizbai Domokos és Krizbai Gergely a KétKrizbai: Bolyongó Petőfi zenés-játékos programja indítja a VOLT Lokál színpadán, ahol a közönség bevonásával Petőfi-verseket zenésítenek meg.

Ezt követően a Hajógyár Rap Cinca című műsorának vendége Csorba Lóránt, a Lóci játszik zenekar frontembere lesz, aki dalszövegeiről Zalán Tibor íróval beszélget, Sára Gergely moderálásával. A beszélgetés végén Lóci a Rap Cinca session zenekarával néhány saját szerzeményt is előad majd.

Délután 15.30-tól a Magyar Kultúra magazin Te mit tennél egy időkapszulába? címmel tart interaktív előadást Horváth Panna és Asztalos Emese vezetésével, amelynek keretében Poket-Petőfi irodalmi kvízen is részt vehetnek az érdeklődők – értékes nyereményekért versenyezve – a VOLT Lokál színpadon.

Ugyanebben az időpontban a Huszonhat év – Privát Petőfi koncertszínházi életrajzi előadás zenével, történetmeséléssel, énekkel és versekkel mutatja be a 200 éve született költőt. A műsor négy hangra komponálva meséli el Petőfi Sándornak, a reformkor hősének sokszínű életét, hangsúlyosan népdalok, versek és útirajzok felhasználásával. Az előadáson közreműködik Adorjáni Bálint színművész, Kacsó Hanga énekes, Juhász Anna irodalmár és Szabó Dániel cimbalomművész.

A délután folyamán a Nagyhallban a Hajógyár Zene x Látvány sorozatának vendége ezúttal Szakács Gergő, a Follow the Flow zenekar énekese lesz. A zenésszel Molnár Tamás énekes, dalszerző beszélget, majd Szakács Gergő egy félórás akusztikus koncerttel várja az érdeklődőket.

18 órától a Kishallban a Csoóri-szalon nagykoncertje következik. A sorozat idei évadának fellépői egy-egy rövid, ám annál változatosabb műsorral lépnek színpadra, valamint csatlakozik hozzájuk néhány meglepetésvendég is. Az előadáson fellép Csorba Lóci, Schoblocher Barbara, iamyank, Henri Gonzo, Vecsei H. Miklós, Juhász Anna, Egyedi Péter, Musspell, Mester Dávid, Szakács Gergő, Noémo, Boggie, Jancsó Gábor, Agócs Márton és Wunderlich József.

Este 21 órakor Vecsei H. Miklós irodalmi-zenés projektje, a Qjúb veszi be a színpadot. A kocka kibontása című koncertszínházi előadás Pilinszky János és Csoóri Sándor életművének legfontosabb darabjait dolgozza fel. Az est lezárásaként a 3i társulata várja a táncolni vágyókat egy mozgásszeánszra.

Az Akvárium helyszínén egész nap látogatható lesz A velünk élő Petőfi utazókiállítás, amely a Petőfi-bicentenárium alkalmából az ország több helyszínén és a határon túl is járt ebben az évben. Az eseményre a Marék Keámia Műhely, a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Magyar Kultúra Magazin, a Hangfoglaló Program, a HOTS és a Halmos Béla Program is standokkal települ ki, de Poket-turkáló és Poket-automaták is lesznek a helyszínen. A programok többsége ingyenesen látogatható, a Csoóri-szalon nagykoncert és a Qjúb – A kocka kibontása című előadás belépődíjas.