December 21-én az Akvárium Klub vendége Gundel Takács Gábor lesz, akit a megszokottól eltérően egy különleges zenei szemszögből ismerhetnek meg a résztvevők.

Nemcsak arra kaphatnak választ az eseményen, hogy mitől válik valaki jó sportriporterré vagy kvízmesterré, hanem arra is, hogy milyen kapcsolata van a klasszikus zenével, és mit tanult mindebből.

A ZeneShow-ja Magyarország első komolyzenei talkshow-ja, amely a Máv Szimfonikus Zenekar, a ZeneMűvek és az Akvárium Klub kezdeményezésével jött létre. Az est során Seidl Dénes trombitaművész közéleti, kulturális szereplőkkel együtt keresi a zenei élet és a hivatásuk közötti párhuzamot. A beszélgetés egyes pontjaira és a meghívott vendég életének egy-egy kiemelt epizódjára a MÁV Szimfonikus Zenekar reflektál a klasszikus zene remekműveivel. A zeneműveket kontextusba helyezi a karmester, Dénes-Worowski Marcell, akinek segítségével a résztvevők megérthetik az egyes szólamok, hangszerek jelentőségét vagy éppen a zeneszerző gondolatait.

Az évadban vendég lesz még Grecsó Krisztián, író, költő, dalszerző, akivel 2023. február 15-én találkozhatnak a résztvevők. Az ő életének köztudottan különleges kapcsolata van a zenével, de hogy ez hogyan hatott írói munkásságára, az est folyamán derül ki. 2023. március 8-án Kovács András Péter humorista követi őt, akivel a nevetés jelenségének és klasszikus zene komolyságának paradoxonjait fogják körbejárni.

A koncertek a MÁV Szimfonikus Zenekar, a ZeneMűvek és az Akvárium közös szervezésében valósulnak meg.

Nyitókép: Seidl Dénes és Dénes-Worowski Marcell. Fotó forrása: ZeneMűvek