A népszerű televíziós műsorvezető, szerkesztő, a Szkeptikus Társaság alapító tagja, a Demokratikus Koalíció (DK) országos elnökségi tagja 74 éves volt.

Vágó István szombat reggel hunyt el. Halálhírét a DK közölte.

Vágó István Budapesten született 1949-ben. Gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult, majd a MEDIMPEX külkereskedelmi vállalatnál dolgozott. Képzett idegenvezető volt, de ezt a szakmát sosem gyakorolta. Jelentkezett a Magyar Televízió által meghirdetett Riporter kerestetik vetélkedőbe, ahol Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését 1976-ban. 1997-től rövid ideig a TV2-nél volt, ahol a Mindent vagy semmit című műsort vezette, amit még a Magyar Televízióban kezdett. 1993-ban. Grétsy Lászlóval közösen vezette 1987-től 1997-ig az Álljunk meg egy szóra! c. nyelvművelő műsort. 2000-től 2007-ig a Legyen Ön is milliomos! néven ismert műsort vezette. 2007. november 5-étől a Pókerarc című vetélkedőt vezette Sebestyén Balázzsal.

A Szkeptikus vagyok című műsor Vágó István és Hraskó Gábor közreműködésével 2013. január 21-én indult a FIX TV-n, melyben áltudományos témákat járt körbe meghívott vendégek közreműködésével

Tagja és alelnöke volt a világhírű anatómus professzor, Szentágothai János által 1992-ben életre hívott Tényeket Tisztelők Társaságának, melynek fő célja a racionális gondolkodás népszerűsítése, illetve fellépés a babonákkal, ezotériával szemben. 2006 decemberétől a Szkeptikus Társaság tagja volt.

A 2014-es önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció, az MSZP, az Együtt–PM és az „Európai Föderalisták” közös jelöltjeként indult önkormányzati képviselőjelöltként. 2015 januárjában belépett a Demokratikus Koalícióba és a párt média munkacsoportjának vezetője lett. A párt országos elnökségi tagjaként a DK XII. kerületi önkormányzati képviselője lett 2016 szeptemberében.

Egyelőte nem tudni, mi okozta Vágó István halálát.

Az elhunytat a Demokratikus Koalíció saját halottjának tekinti.