?Olyan anyagot szerettem volna készíteni, amely ünnepi hangulatú, de bármikor szívesen hallgatja az ember, nem csak karácsonykor? ? idézi fel az MTI-hez eljuttatott a közlemény Farkas Róbertet, a csapat vezetőjét. A lemezen a Budapest Bár zenekar (Farkas Róbert ? hegedű, brácsa, gitár, ukulele; Farkas Mihály ? cimbalom; Farkas Richárd ? nagybőgő; Ökrös Károly ? harmonika, zongora; és Kisvári Ferenc ? dob, ütőhangszerek), valamint a produkció énekesei (Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori és Szűcs Krisztián) mellett egy szám erejéig Szalóki Ági is szerepel. Az énekesnő a Budapest Bár indulásakor, az első lemezen énekelt a produkcióban.

 

Az új számok szerzői között volt Ferenczi György, Kiss Tibor, Rutkai Bori és Farkas Mihály. A lemezre felkerült John Lennon és Yoko Ono emblematikus száma, a Happy Xmas (War is Over) Keleti András fordításában, Eljött az ünnep címmel, a zenekar valamennyi zenészének és énekesének közös előadásában. A december 12-ei karácsonyi koncertre megvásárolt minden jegyek nettó árából ezer forintot a csepeli Majd Megnövök Óvodának adományoznak. Ezen kívül még a Budapest Bár tagjai a MOMKultban december 31-én két szilveszteri koncertre invitálják a közönséget.

 

Az elmúlt tíz évben a hazai zenei élet egyik legsikeresebb és legnépszerűbb formációjává vált Budapest Bár 2007 nyarán egy VIII. kerületi bérház 3. emeleti lakásában alakult, a korábban a Kistehén Tánczenekarból és a Romano Dromból ismert Farkas Róbert hegedűs kezdeményezésére. A zenész magyar alternatív zenekarok énekeseit hívta el, akiket arra kért, hogy a század első évtizedeiben kávéházakban, bárokban, elegáns mulatókban és régi filmekben elhangzott slágereket énekeljék el cigányzenészekből álló zenekara kíséretével. A produkció több tízezer eladott lemezen, mintegy száz színházi előadáson, országos és külföldi koncertturnékon van túl.

Forrás: MTI

Fotó: Budapest Bár Facebook-oldala