A Láthatáron Csoport és Fischer Iván Lakásszínháza Testközelben, személyesen címmel február 23-án rendez estet a magyarországi ukrán menekültekkel, a menekültekért. A bevételt a magyarországi ukrán családok megsegítésére fordítják.

Oroszország Ukrajna elleni támadása évfordulójának előestéjén kulturális és társadalmi eseményt kezdeményez a Láthatáron Csoport és Fischer Iván Lakásszínháza. Az est létrehozói, Feuer Yvette, Háda Fruzsina és Keszthelyi Kinga itt élő ukrán művészt, ukrajnai menekültet, önkéntes segítőt, pszichológust, szociális munkást, újságírót hívnak meg. A beszélgetéssel valós képet adnak, lehetőséget az átélésre és a segítésnyújtásra.

Az esten a nézők felolvasásokat, interjúrészleteket, zenei etűdöket és személyes beszámolókat láthatnak, hallhatnak. A résztvevők névsora: Katerina Parhomenko zongoraművész, Victoria Voronina énekművész, Evgenyija Gajvoronszkaja hegedűművész, Szabrina Szurmaj kárpátaljai menekült, Újhelyi Sándor menekültsegítő, Valerij Fesenko bucsai menekült, Anmol Gupta záhonyi önkéntes segítő, Kotlán Tímea tolmács és segítő, Bojár Iván András művészettörténész, író.