Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója a kastélypark, illetve a lovarda felújításáról számolt be. Mint ismertette, emellett még számos szolgáltatással bővítették kínálatukat, példaként említette az audio-guide fejlesztését, amely már több mint 10 nyelven elérhetővé vált, valamint színvonalas múzeumpedagógiai foglalkozásaikat is. Külön felhívta a figyelmet az intézmény honlapján is elérhető óravázlatokra, amelyek segítségével akár egy egész napot is tartalmasan eltölthetnek a diákok a múzeumban. Az ügyvezető kiemelten fontosnak tartja a családi hétvégék szervezését, amelyre legközelebb április 5. és 6. között kerül sor Húsvét és Ibolya nap alkalmából. Majd előrebocsátotta, hogy már a koronázási hétvégére és az őszi vadásznapokra is készülnek programokkal. A kastélyban pezsgő kulturális élet folyik, változatos műfajokból érkeznek zenészek Gödöllőre ? derült ki az előadásból.

Barna Márton, a Nemzeti Kulturális Alap Stratégiai Irodájának projektvezető főtanácsosa számokban ismertette az eddigi eredményeket. A tájékoztatóból kiderült, hogy az idén 21 éves NKA 120 milliárd forint támogatást nyújtott, és mintegy 25 ezer online pályázati anyag érkezett be. A bevételek pedig az ötöslottó szerencsejáték adójából származnak. Barna Márton elmondta, a nevezés feltétele, hogy a szervezetek átláthatóak legyenek és Magyarországon foglalkozó munkáltatók. Vizkeleti Andrea főtanácsos, a bizottság titkára a Kulturális Fesztiválok Kollégiumának és a Turisztikai Fesztiválok Kollégiumának, illetve a folyóirat-kiadásra, a kiállításra, a könyvkiadásra és a rendezvényekre vonatkozó miniszteri támogatások megítélt és aktuális felhívásairól szólt.

Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program szakmai tanácsadója a projekt eredményeiről számolt be. A tájékoztatóból kiderült, hogy hét alprogramban hirdettek meg pályázatot: pályakezdő előadók, zenekarok, vidéki könnyűzenei klubok, előzenekarok, a Magyar Nemzeti Levéltár Cseh Tamás Archívumának, a zenekarok külföldi, nemzetközi megjelenítését, a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központban létrejövő Cseh Tamás Programiroda és a médiát támogató programokra.