A két szereplő számára számtalan kihívást tartogató színpadi világ párhuzamot mutat Michelangelo Antonioni 1962-es kultuszfilmjével, a Napfogyatkozással: nincs tanulság, a szereplők kapcsolatának titkát nem fedi fel sem a film, sem az előadás. Mindkét művet átjárja az a fajta költői ábrázolás, amely a hiány, a veszteség okozta sajgást térképezi fel és tükrözi át mindennapjainkra. Tökéletesen passzol ehhez az álomszerű hangkulissza, amelyet az a Samuli Kosminen jegyez, aki olyan zenészekkel dolgozik együtt, mint például a Kronos Quartet.

 

A WHS egy finn kísérletező kedvű színházi csoport, produkcióik a vizuális színház és az újcirkusz mezsgyéjén helyezkednek el. A 2002-ben Kalle Nio ? az egyik legismertebb finn illuzionista és képzőművész ? által alapított csapat legkülönbözőbb bűvésztrükkjei ötvözik a historikus elemeket és kortárs videóművészetet. Darabjaikban az újcirkusz modern, független és folyamatosan változó kifejezésmód, amely jól keveredik más művészeti formákkal. A csapat több mint harminc országban lépett színpadra, és szerepelt nagy sikerrel, köztük a Trafó színpadán is, ahol Ville Walo és Kalle Hakkarainen közös produkcióját, a Katoamispiste / Vanishing Point című előadást tekinthették meg az érdeklődők.

 

 

WHS (FI): Búcsú (Lähtö)

2018. 11. 09., 20:00

2018. 11. 10., 20:00

Helyszín: Trafó Nagyterem

 

Rendezés: Kalle Nio

Koreográfia: Vera Selene Tegelman, Kalle Nio

Előadók: Kalle Nio, Vera Selene Tegelman

Jelmezek: Mila Moisio, Kaisa Rissanen

Zene- és hangtervező: Samuli Kosminen

Fénytervező: Jere Mönkkönen

Vetítés: Matias Boettge, Kalle Nio

Fénytechnika: Anssi Ruotanen

Színpadtechnika: Johannes Hallikas, Lotta Karhuvaara, Leena Nio

 

WORKSHOP Kalle Nio vezetésével a Trafó Stúdióban

A vetítés, a mozgókép szerepe és lehetőségei a színpadi előadásban

A workshopra olyan művészeket, alkotókat, előadókat és rendezőket várnak, akiket érdekel a videómunka, a vetítés az élő előadásban. Történet, digitális eszközhasználati alapok, technikák, tesztek és színpadi/próbahelyzetek az elemei a közös munkának, azzal a céllal, hogy a résztvevők tapasztalatokat szerezhessenek arról, amikor a videó-vetítést, a háromdimenziós teret kombináljuk az élő előadással.

 

Jelentkezés és további információ: Műhely Alapítvány, workshop@wsf.hu

ELŐADÁS UTÁN

November 9. ? Nézőpont ? Közönség-össze-találkozó lent, a Klubban.

ELŐADÁS ELŐTT

November 10. ? 17:00 ? TRAFÓKLUB ? angol nyelvű beszélgetés Kalle Nióval, a produkció előadójával és rendezőjével