pim_beszelgetes_600x316.png
Fotó: Interdiszciplinaritás, motiváció, kiemelkedő képességek Facebook-esemény

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) ad otthont a november 12-én 16:30-kor kezdődő szakmai beszélgetésnek, amely az Interdiszciplinaritás, motiváció, kiemelkedő képességek a múzeumban címet kapta. A beszélgetés a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 projekt keretében valósul meg és arra a kérdésre keresi a választ: hogyan kapcsolódhat egy múzeum ezekhez a témákhoz a tevékenységén keresztül?

 

A rendezvényre szakmabelieket, múzeumpedagógusokat és a téma iránt érdeklődőket várják a közönség soraiba, hogy létrejöjjön egy közös párbeszéd, gondolkodás a múzeumokban megvalósítható tanulási lehetőségekről, azokat elősegítő programokról, tehetséggondozásról, mindezeket támogató, fejlesztő programokról.

 

Az esemény öt traktusból áll, résztvevői Kádár Anna, a PIM múzeumpedagógusa és Lencse Máté, az Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanodájának szakmai vezetője lesz. A program végén teret engednek a közönséggel való párbeszédnek, ötletelésnek, ahol mindenki felteheti kérdéseit, feltárhatja elképzeléseit.

A program a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM MOKK) és a Petőfi Irodalmi Múzeum együttműködésében jön létre. A szakmai beszélgetésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a sokid@pim.hu címen lehet jelezni. A szakmai beszélgetés Facebook-eseményét ITT lehet megtekinteni.

Részletes program

16:30?16:40 Bevezető gondolatok

16:40?17:10 Kádár Anna, a Petőfi Irodalmi Múzeum múzeumpedagógusa mutatja be a Bölcs Kavics Űrbázis ? Art&Science workshopjait, a múzeumban megvalósuló foglalkozásokat

17:10?17:50 Lencse Máté, az Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanodájának szakmai vezetője beszél az általuk működtetett közösségi színtérről, feladatukról, terveikről, szemléletükről

17:50?18:30 Közös ötletelés, kérdések, lehetőségek