A Negyed6Negyed7 Fesztivál és a Klauzália csoport először 2013. május elsején szervezett hagyományteremtő céllal egész napos szabadtéri programsorozatot a VII. kerület egyik kevéssé kihasznált közterületére, a Klauzál térre. "A programmal azt a célt tűztük ki, hogy a lakók, helyi közösségek, üzletek, vendéglátó helyek bevonásával próbáljuk a helyi közösséget erősíteni egy tartalmas, egész napos ünnepséggel" ? áll a szervezők által kiadott közleményben. A programsorozatban ismét lesz Futball Gála, májusfa-állítás, tematikus városi séták, gerillajóga, kézműves programok, élőfestés, kötőklub, jam session, valamint műhelymunka gyerekeknek. Idén ? a Klauzál tér tervezett felújítására is tekintettel - makettjátékot szerveznek, hogy a gyerekek mutathassák meg: ők hogyan képzelik el a tér jövőjét. Idén is lesz élőfestés és kiállítás (az 1000% csapatának jóvoltából), szintén élőzenés kísérettel. A majálison akusztikus élőzenéről is gondoskodnak a szervezők ? a lakók nyugalmát is szem előtt tartva -, a környék egyik kedvelt gitár-szaxofon duójával, Kardos Dániel és Vázsonyi János fellépésével, Ágoston Bélával kiegészülve.

 

Május elsején a hagyományokhoz híven újra megrendezik a Nagy futamot, a Légi- és aszfaltshowt Budapest belvárosában, amelynek keretén belül Bessenyei Péter műrepülő világbajnok produkcióját tekinthetik meg 10 órától az Erzsébet hídnál. Az egész napos programsorozatban a sebességet kedvelők számos programból választhatnak. Délután 4 órakor az Auto GP sorozat versenyautói száguldanak a rakpartokon. A volán mögött olyan neves versenyzők ülnek, mint Ivan Müller, Sébastien Loeb, Michelisz Norbert, José Maria Lopez. A program teljes kínálatát itt érhetik el.

Az Antall József Tudásközpont szervezésében megvalósuló egész napos, ingyenes fesztiválon látványos sportesemények és változatos családi programok várják a látogatókat a a Műegyetem rakparton. A Dunai Regattán reggel 10 után nem sokkal Fluor Tomi próbálja meg ráhangolni az egész napos programokra a közönséget. Családi és jelmezes futással, délután fél 7-kor kertmozival, este pedig a Biebersék és a Cloud 9+ zenéjét hallhatja a nagyérdemű.