Kovács Kati, a magyar könnyűzene történetének kiemelkedő énekese, valamint Balázs János zongoraművész együtt lép színpadra április 5-én a MOMkultban.

A koncerten a hazai könnyűzene elmúlt hatvan évéből csendülnek fel immár klasszikus dalok. Az előadók közös célja, hogy felelevenítsék és új, klasszikus zenei köntösbe csomagolják ezeket a szerzeményeket, amelyeket egy egész ország énekelt, sőt énekel a mai napig.

Az est folyamán a közönség számára egyértelművé fog válni: ezeket a slágereket úgy írták meg és hangszerelték, hogy klasszikus zongorakísérettel új életre kelhessenek. Kovács Kati és Balázs János ezen a koncerten egyedi produkciót alkot meg, hiszen az énekesnő még sohasem lépett fel klasszikuszongora-kísérettel, így mindkét művész számára izgalmas a vállalkozás.

„Fesztiválunk fontos része, hogy a klasszikus zenei koncertek mellett hazánk és a világ ismert könnyűzenei előadóit megmutassuk egy klasszikus zenei légkörben, amely a legmagasabb értéket képviseli. Ezek a jelzők Kovács Katira mind igazak, és boldog vagyok, hogy elfogadta a felkérésünket. Az ikonikus dalokból sikerült kiválogatni azokat, amelyeket leginkább elő lehet adni egy szál zongorával, gitár- és dobkíséret nélkül” – idézte a közlemény Balázs Jánost.

Nyitókép: Kovács Kati. Forrás: Cziffra Fesztivál