2022. június 11-én tizedik alkalommal rendezik meg a Kórusok éjszakája nyári eseményét. Az évről évre megszervezett téli és nyári fesztivál két online év után ismét élőben tölti meg énekhanggal Budapesten a Palotanegyedet.

A Kórusok éjszakája amatőr kórusfesztivál, célja, hogy felhívja a figyelmet: énekelni bárhol és bármikor jó.

Az esemény 17 órakor az Éneklő kerttel kezdődik a Múzeumkertben, melynek során az ország minden szegletéből és külföldről érkező kórusok egy rövid bemutatkozóval ismertetik magukat. A program helyszíneit a Palotanegyed izgalmas terei adják: a MÉSZ Építész udvar, a Vörösmarty Mihály Gimnázium, a PPKE Gesztenyés kert, a Párbeszéd Háza és a Nemzeti Múzeum.

Az est folyamán 17 kórus összesen 30 koncertet ad különböző műfaji kategóriákban (folk, hagyományos zene, könnyűzene, régizene), majd a fesztivál a közös énekléssel zárul a Pollack Mihály téren. A szervezők szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt!

Részletes információ az eseményen fellépő kórusokról, programról, valamint a jegyvásárlásról a Kórusok éjszakája honlapján érhető el.

A Kórusok éjszakáját Tóth Árpád művészeti vezetésével a Csíkszerda Egyesület önkéntesei, a Csíkszerda kóruscsalád tagjai szervezik.

Nyitókép: Szentgyörgyvölgyi Éva