Újabb nagyszínházi bemutatót tartott október 12-én a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház: ezúttal egy olyan gyermekelőadást vittek színre, amelyet ebben a feldolgozásban még soha nem láthatott a közönség.

Szente Vajk, a teátrum főrendezője a premiert követően fel is hívta a figyelmet az új előadások, az ősbemutatók fontosságára. „Rendre hangsúlyozom, mennyire lényeges pontja a színházcsinálásnak, hogy új darabokat írjunk, amelyeket aztán közkinccsé tehetünk. Szerencsére erre lehetőségünk nyílt a tavalyi és a jelenlegi évadban is, ezúttal a Kököjszi és Bobojszával. Noha ezen a történeten a nálam idősebb korosztály is felnőtt már, az általunk színpadra vitt változat mégis a sajátunknak tekinthető. Úgy érzem, értéket viszünk tovább, egy egészen újfajta megfogalmazásban, és ez rendkívül fontos” – fogalmazott.

A 70 perces, színes, ötletgazdag, zenés előadás Török Sándor meseregénye alapján készült. Zeneszerző és szövegíró Juhász Levente, valamint Kováts Vera, a rendező Jankovics Anna. Kököjszi szerepében Szabó Dorottyát, Bobojszaként pedig Sirkó Lászlót láthatja a közönség, Andrist Varga-Huszti Máté alakítja.

Bővebb információ az előadásról itt.

Fotók: ifj. Háry Péter