Nikola Djoric koncertje mellett egy rövidfilmmel, valamint a Kecskeméti Katona József színház előadásaival és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar különleges sorozatával bővül a kínálat az interneten.

Egy héten át csütörtöktől lesz eléhető Nikola Djoric harmonikaművész digitális koncertje a Kulturális Fórum Facebook oldalán és YouTube csatornáján.

Csütörtöktől online nézhető meg Vízkeleti Dániel Lerepül a hülye fejetek című rövidfilmje a Színház-és Filmművészeti Egyetem videómegosztó csatornáin. A 2017-es alkotás Hartay Csaba Téged mindig című verse és Lerepül a hülye fejetek című regénye felhasználásával készült. Az alkotók egyetlen éjszaka történetét emelték ki Hartay önéletrajzi ihletésű szövegéből, amely az író fiatal korára fókuszál.

Tovább bővülnek a Kecskeméti Katona József Színház online tartalmai: a színház munkatársi előadásokkal, zenei- és balett-tartalmakkal, valamint Best of videósorozattal készülnek. Emellett az intézmény elindította a 2020/2021-es évad műsorismertetését is, ahol videórejtvényben, a közönség bevonásával teszi közzé a következő évad produkcióinak címeit.

A színház folytatja a Kecskemét Televízióval (KTV) közös felolvasósorozatát, amelynek részei a KTV közösségi felületein is elérhetők. Április 7-től négy héten át minden kedden különféle előadásokkal jelentkezik a színház a Facebook oldalán. Április 7-én a Péter és a farkas zenés mesejáték, április 14-én az Illatszertár romantikus vígjáték, április 21-én a Ballada a 301-es parcella bolondjáról lesz látható. A bohóc című monodrámát április 28-án mutatják be online közvetítésben.

A Kecskemét City Balett tagjai egy-egy művészi mini-koreográfiát készítenek otthon a közvetlen környezetük bevonásával (bútorok, tárgyak, szobarészek). Ezekből az etűdökből készül egy hosszabb videó, amelyet ugyancsak a Facebook oldalon mutatnak be. Debrecenben egyre több vállalkozás, civil szervezet köszöni meg meleg étellel az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben végzett munkáját.

Otthon maradtunk! címmel különleges zenei témájú sorozatot indított online felületein az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A székesfehérvári együttes zenészeinek bár jelenleg nincs lehetősége a közös próbákra, otthonában mindenki aktívan dolgozik és ezúttal kulturális, oktató jellegű zenei csemegéket nyújt a közönségnek. A zenekar művészei szavak, írás, képek és hangok segítségével tartanak hangszerbemutatókat, bemutatják az egyes zeneszerzőket és múzsáikat, megmutatják a filmek és a komolyzene kapcsolatát és további zenei érdekességekkel is szolgálnak.

Nyitókép: jelenet a Ballada a 301-es parcella bolondjárólból, fotó: Walter Péter