A Miranda Liu hegedűművésznő által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzusok ismét élő koncertekkel, kiváló művészekkel várja visszatérő nézőit augusztus utolsó hétvégéjén, 26-a és 31-e között.

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását, a tehetségek elősegítését helyezi középpontba a programsorozat, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg Budapesten tematikus műsorokkal és nemzetközi mesterkurzusokkal.

A fesztivál szervezői a rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel az első sikeres év után a tavalyi évben koncertek nélkül, online mesterkurzusokkal készültek, amelyek nagy sikernek örvendtek mind a hallgatók, mind a közönség köreiben a közösségi oldalakon. A nézők élőben követhették a kurzusokat.  A fesztivál más mesterkurzusok közül kiemelkedik abban, hogy ösztöndíj felajánlásával nyújt segítséget a zenészeknek a szponzorainak köszönhetően. 2019-ben és 2020-ban Magyarországról, az Egyesült Államokból, Angliából, Ausztráliából, Görögországból, Japánból, Kanadából, Lengyelországból, Malajziából, Németországból, Oroszországból, Spanyolországból, Oroszországból, Tajvanból és Ukrajnából is felvételt nyertek hallgatók.

Az idei évben ösztöndíjjal, illetve rugalmas és magas színvonalú kurzuskínálattal várja a tehetséges fiatalok jelentkezését a fesztivál tanári kara. A hallgatók online, illetve hibrid (online és Budapesten zajló) háromalkalmas órára jelentkezhetnek. Az egyalkalmas kurzusokra teljes ösztöndíjat kapnak a felvételt nyert művészek.

A fesztivál oktatói kiváló művészek, tanárok, akik hazai és nemzetközi tapasztalatukat innovatív és személyre szabott módon közvetítik a résztvevők felé. A kurzusokra meghosszabbított határidővel július 15-ig lehet jelentkezni. A felvételhez szükséges információk ezen az oldalon érhetők el.

Fotó: Suha Péter