A Budapesti Operettszínház meghívására összefogtak a hazai táncszakma jeles képviselői az ország minden szegletéből Tóth Nikolettért, az Operettszínház fiatal balerinájáért, aki tragikus balesetet szenvedett a terézvárosi házomlásban. A jótékonysági gálaesten 14 klasszikus balett, kortárs és néptáncegyüttes közel 80 táncművésze lép színpadra december 5-én.

A gálaesten fellépő társulatok: Badora Társulat, Bozsik Yvette Társulat, Budapesti Operettszínház, Feledi Project, Győri Balett, Kecskemét City Balett, Magyar Állami Népi Együttes, Magyar Táncművészeti Egyetem, Miskolci Balett, Opera/Magyar Nemzeti Balett, Pécsi Balett, Pirók Zsófia, Re-Production Dance Company, Szegedi Kortárs Balett.

A gálaest ötletgazdája Gallai Zsolt
balettművész, a rendezője Apáti Bence, a Budapesti Operettszínház
balettigazgatója.

Két táncművész, Tóth Nikolett és Babácsi Benjámin a szokásos útvonalukon közeledtek a munkahelyükre, amikor a közelükben leomlott egy ház. Nikolett súlyosan megsérült a balesetben, jelenleg nem tudja a lábait használni, segítségre szorul, kerekesszékhez van kötve. „Niki azonban hatalmas küzdő, elképzelhetetlenül nagy harcos, imádja az életét és a szerelmét, közben vidám tudott maradni, nem vesztette el a humorát és az életszeretetét. És nem vesztette el a hitét sem, a hitét abban, hogy újra lábra fog állni, hogy ismét táncolni fog” – fogalmazott Apáti Bence.

Az előadásra megváltott jegyek bevétele a fiatal táncművészt és családját támogatja.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Shutterstock/Jevgen Fedorenko