Öt éve történt, hogy egy nagykovácsi biciklis társaság állt meg Fülig Jimmy pálinkaházánál Vigántpetenden. Miután megkóstolták a főzde életet adó vizét, egy gyorsan bontakozó barátság vette kezdetét a vándorok és a főzde személyzete között, hisz kiderült, hogy embereink a nagykovácsi Muflon Itató méltán híres jazzkocsmáját képviselik, ahol pont hiány volt pálinkában. Gyorsan fény derült arra is, hogy a Muflon Itató képviselői nemcsak pálinkát rendelni tudnak professzionálisan, hanem a zenéhez is konyítanak, nem is kicsit. Így vált minden évben visszatérő vendéggé a Muflon zenekar a Kapolcson gyökeret verő Fülig Jimmy kocsmában. Az idei évben pedig már a Muflon Itató törzsgárdáját adó jazz-zenészek is csatlakoznak fognak, hogy 10 napon át duruzsoljon a fergeteges muzsika a kapolcsi akácfák árnyas ligetében.muflon1_600x450.png
Fotó: muveszetekvolgye.hu

 

A Művészetek Völgye honlapján olvasható ismertető már látatlanban is azt mutatja, hogy a Muflon Jazz Udvarban, egy kellemes környezetben jó hangulat és fülbemászó jazz honol majd a Művészetek Völgye ideje alatt. Az idén első alkalommal megnyíló Udvar megszületéséről Szaszkó Benedek alapító-szervező így mesélt: ?ez az Udvar egy nagyon régi kapcsolatból fejlődött ki. A vigántpetendi pálinkaház méltán híres Fülig Jimmy pálinkája vonzotta be úgy 5 évvel ezelőtt a nagykovácsi Muflon Itató tulajdonosát, Ormay Csabit hozzánk, akik éppen Kapolcson vettünk egy házat egy olyan telekkel, ahol zenés helyszínt terveztünk kialakítani. Mivel Csabiék kocsmája sok-sok jazz-zenész törzshelye, az évek során egyszer csak felmerült a kérdés: miért ne szervezzünk egy Muflon Udvart Kapolcson??.

 

Szaszkó Benedek azt is elárulta nekünk, mi a helyszín különlegessége. ?Az Udvar természeti adottságaiból fakadóan olyan, mintha egy ?zöld? hangversenyteremben ülne az ember. Az akácok az Udvar fölé borulnak, és az akusztika a szabadtér ellenére elég jól szól.

 

A jazz-zenészeknek tehát minden adott, hogy a közönségből kicsalogassák a táncot, a tapsokat!bbq_590x392.png
Fotó: Tóth Zsombor/Balázs Balogh Quintet Facebook-oldala

 

Az Udvar programjainak összeállítása során az volt a fő célunk, hogy a neves jazz-zenészek mellett a fiatal, tehetséges zenekaroknak is lehetőséget adjunk. Így már általában délután 2-től zene fog szólni valamilyen improvizálás vagy épp koncert formájában. Esténként jönnek a jazz-körökben ismertebb nevek, de lesz olyan nap is, amikor éjszakába nyúló élőzenés jazz-swing buli zárja a napot? ? mondta Szaszkó Benedek, majd hozzátette: ?az első szombaton, július 21-én a Muflon Itató saját zenekarai fognak örömzenélni. A Muflon Para Jazz Band és a Napfénypresszó koprodukciója biztosan tetszeni fog a közönségnek!?.

 

A Muflon Jazz Udvar programjait kár lenne kihagyni, hiszen olyan jazz-zenészek játszanak majd a természet ölelésében, mint többek között a Vagabond Trio, az Orákulum, a Balogh Balázs Quintet, az Indigó Utca Acoustic, valamint a Molnár-Orbán Duó.

 

A Művészetek Völgye programja ITT található.

 

Kultúra.hu