Az 1997-ben bemutatott, Herkules című rajzfilmből rendez játékfilmet Guy Ritchie, aki pár éve az Aladdin filmváltozatát is elkészítette.

Mint a The Hollywood Reporter felidézte, Ritche Aladdinja, amelyet 2019-ben mutattak be, több mint egymilliárd dolláros (380 milliárd forintos) globális jegybevétellel zárta forgalmazását.

A Herkules játékfilm első forgatókönyvvázlatát a lap szerint Dave Callaham készítette, aki a Marvel számára a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája forgatókönyvét írta. A Disney most további forgatókönyvírókat keres a produkcióhoz. A Herkules produceri feladatait AGBO produkciós cégén keresztül Joe és Anthony Russo végzi.

Az
eredeti, 1997-es rajzfilm, amelyet Ron Clements és Jon Musker rendezett, a
görög mitológiai hős történetét dolgozta fel: Herkulesnek meg kell mentenie az
Olümposzt az alvilág istenétől, Hádésztől.

A Disney egy sor korábbi animációs filmje élő szereplős remake-jét készítette már el. Legutóbb Rachel Zegler főszereplésével Marc Webb forgatta le újra a Hófehérkét, amelyben Gal Gadot játssza a gonosz királynőt. A kis hableány élő szereplős változata pedig, amelyben Javier Bardem, Melissa McCarthy és Halle Bailey is látható majd, szintén jövőre kerül a mozikba.

Nyitókép: Hercules filmjelenet. Forrás: Walt Disney Pictures