Online már korábban megjelent, fizikai formájában tavasszal jött ki a Góbé Élem című lemeze, az első nagylemez, amelyet a zenekar a megújult felállásban jelentetett meg. A május 28-i turnézáró és lemezbemutató koncertet táncház zárja.

A 2007-ben alakult, hattagú magyar formáció már a kezdetektől merészen, kísérletező kedvvel nyúlt az autentikus népzenéhez is. Tanulmányaikat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiként folytatták, így eszköztárukban megtalálható a klasszikus, a nép- és a könnyűzene egyaránt.

A zenekar eddigi 15 éve alatt az egész Kárpát-medencét és fél Európát bejárta, és több mint ezer koncertje során szinte minden magyar könnyűzenei platformon szerepelt.

A népzene és korunk zenéi nemcsak megférnek egymás mellett, de ugyanazon kultúrát alkotják, kölcsönhatásban állnak – ezeket a metszéspontokat keresi a Góbé az eddigi négy világzenei nagylemezén. Legutóbbi – még egy másik felállásban született – hiánypótló albumuk, a Bartók 44 duó 2022-ben Fonogram-díjat kapott nép- és világzene kategóriában.

„Ezen az albumon betyártémából lett több a szokásosnál. Ezen törjük is a fejünket, hogyan folytassuk, de ez a jövő muzsikája. Az Élem egy újabb tökéletes pillanatkép arról, hol tartunk ízlésileg, zeneileg. Az összes apró hangját imádom” – mondta el Czupi Áron, a zenekar ütőhangszerese. Várai Áron hozzátette: „Az album számomra egy robusztus mérföldkő. Agyasabb zene, és valóban

sokszínű, a zenekar repertoárjában újnak számító stílusok keverednek a lemezen.

Továbbra is a népzene táplálta és inspirálta a számokat, aminek köszönhetően a népdalok szövegei és az új kabát, amit kaptak, remek légkört, életérzést sugároznak.”

A május 28-i eseményen a Góbé vendégei Szokolay Dongó Balázs és Busa Pista lesznek, előzenekarként a Kacaj lép fel.