December 1-jén tartja a tegnap.ma irodalmi-kulturális portál díjátadó gálaestjét. A lap elismerését a Magyar Írószövetség és a határon túli írószervezetek ajánlására kapja meg két író-költő.

A tegnap.ma – amelyet a Nemzeti Kulturális Alap és Petőfi Kulturális Ügynökség támogat, valamint a Magyar Írószövetség, a Magyar Pen Club, a Parnasszus folyóirat, az Irodalmi Jelen irodalmi portál és az Országút folyóirat is a partnere – nem hagyományos irodalmi folyóirat. A portálon kortárs magyar írók, költők olvassák fel műveiket, amelyekből egyedülálló adatbázis, videóenciklopédia épül. Ez azt jelenti, hogy unokáink, illetve az utánuk következő nemzedékek is látják-hallják majd, kik azok, akik napjainkban meghatározzák a kortárs magyar irodalmat. A tegnap.ma szerkesztői azon dolgoznak, hogy az utánunk jövő nemzedékek egy portálon találják meg mindazt, ami meghatározó, ami kortörténeti dokumentumként is szolgál, és amely míves magyar nyelvünket jellemzi a 21. században.

Emellett a szerkesztőség célja, hogy a kis videók segítségével a legfiatalabbak megismerhessék a kortárs költőket, írókat, hogy ezáltal kedvet kapjanak olvasni, maguk vegyék le a kortársak könyveit a polcról, esetleg ajánlják barátaiknak is. Jelenleg több mint 200 videó található a tegnap.ma irodalmi és kulturális portálon, szerzőik között magyarországi és a határon túl élő magyar írók-költők egyaránt megtalálhatók, közöttük számos Kossuth-díjas, József Attila-díjas, Magyarország Babérkoszorúja díjas alkotó, de a pályakezdő fiatalok szintén teret kapnak.

A gálán amellett, hogy bemutatják a tegnap.ma kulturális és irodalmi portált, Tallián Mariann és Lázár Balázs színművész tolmácsolásában részletek hangzanak el a díjazottak műveiből, valamint fellép a Török Testvérek triója. Az est házigazdái Döme Barbara és Király Farkas, a tegnap.ma alapító főszerkesztői. A gálán bemutatják a tegnap.ma által kiadott antológiát is.

Nyitóképen a Török Testvérek Trio. Fotó forrása: tegnap.ma