Folytatják a kutatást Dél-Kaliforniában az öt napja túrázás közben eltűnt Julian Sands, a Szoba kilátással sztárja után.

A San Bernardo megyei seriff szóvivőjének szerdai közleménye szerint a Baldy hegyen túrázó, 65 éves színésznek pénteken veszett nyoma. A mentőcsapatok a Los Angelestől 50 kilométerre északkeletre fekvő San Garbriel-hegységben kutattak, de szombaton le kellet állniuk a kereséssel az időjárási viszonyok romlása és a lavinaveszély miatt.

Amint az időjárás megengedi, helikoptereket és drónokat is kiküldenek, és a földi kutatás is folytatódik – hangsúlyozták a hatóságok. A Kalifornia déli részét pénteken elérő viharzóna miatt a hegyekben is veszélyes helyzet alakult ki. A környéken a közelmúltban két túrázó is életét vesztette.

A Hollywoodban élő, brit származású színész szóvivői egyelőre nem adtak ki közleményt a történtekről. Sands volt az 1985-ben bemutatott, három Oscar- és 5 BAFTA-díjjal elismert Szoba kilátással egyik sztárja. Később olyan produkciókban láthatta a közönség, mint a Warlock, az Arachnophobia – Pókiszony, a Meztelen ebéd vagy a Las Vegas, végállomás. Az 1980-as évektől folyamatosan dolgozott a televízióban és a filmiparban is.

Nyitókép: Julian Sands brit színész. Fotó: MTI/AP/Invision/Richard Shotwell