Izgalmas műsorválasztás, változatosság és kimagasló művészi színvonal – ezekre az alapokra épít a következő évadban is a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

Az együttes idén márciusban ünnepelte megalakulásának 60. évfordulóját. A következő évadban is a gazdag hagyományra építenek, amit a repertoár újdonságai egészítenek ki, emellett a a művészpartnerek köre is megújul.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar a következő zeneakadémiai évadot művészeti vezetőjével, Várdai István csellóművésszel indítja. Karmesterük az együtteshez hosszú ideje szoros szakmai szálakkal kötődő Takács-Nagy Gábor lesz; a zenekar, a szólista és a dirigens közös művészi terve ezúttal Schubert, Brahms és Dvořák művein keresztül a romantika két különböző irányának érzékeny és kiforrott bemutatása.

Az évadban vendégük lesz az Ottensamer testvérpár, akik közül Daniel a Bécsi, Andreas a Berlini Filharmonikusok szólóklarinétosa. Sunwook Kim zongoraművésszel Beethoven 4. zongoraversenyét és VII. szimfóniáját, Javier Perianesszel Beethoven 1. c-moll és 3. C-dúr zongoraversenyét adják elő. A Signum Saxophone Quartet meghívása mutatja, mit képvisel a kamarazenekar a klasszikus zene jelen idejű létéről, előadásmódjáról. A koncert a programjában romantikus és barokk átiratok, kortárs sikerdarabok egyaránt szerepelnek majd.