Január 20-án ünnepli hetvenedik születésnapját Fischer Iván. A jeles alkalomból az általa is alapított Budapesti Fesztiválzenekar, az amszterdami Concertgebouworkest és a Konzerthausorchester Berlin együttesekkel közös, az interneten közvetített koncert-összeállítással készül.

A világhírű karmester, Fischer Iván, a Kocsis Zoltánnal együtt alapított Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatói pozíciója mellett az amszterdami Concertgebouworkest és a Konzerthausorchester Berlin tiszteletbeli karmestere.

A három neves együttes közösen ünnepli a maestro születésnapját. A jeles napon honlapjaikon egyszerre közvetítik azt a közösen szerkesztett összeállítást, amelyben Fischer Iván által írt, vezényelt vagy rendezett darabokat, emlékezetesebb koncerteket idéznek fel.

Az ingyenesen elérhető, mintegy másfél órás koncertfilmben helyet kaptak részletek például Beethoven 8. vagy Mahler 1. szimfóniájából, illetve a Figaro házassága és a Falstaff című szcenírozott operákból is. A felvételek között ismert tisztelők, barátok mondják el köszöntőiket.

A Fischer Iván 70 összeállítás itt látható január 20-án 20:30-tól.

Nyitókép: Fischer Iván. Forrás: bfz.hu.