Október utolsó hetében négy finisszázs, öt tárlatvezetés, egy régészeti szimpózium és egy meseterápiás foglalkozás várja a látogatókat a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítóhelyein.

Október utolsó hetében sűrű program várja a szentendrei múzeumok és kiállítóhelyek látogatóit a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódva és azon kívül is. Lesz kurátori tárlatvezetés a Kovács Margit, a Duna királynője tárlaton, Rácz Zoltán tárlatvezetése kíséri Yorgos Tzortzoglou: Hommage – message à Kurtág György című tárlatát.

Kolozsváry Marianna és Farkas Ádám is vezet Deim Pál: Csendek című kiállításán, amelynek finisszázsához kurátori tárlatvezetés és életműkatalógus-bemutató is tartozik.

Pacsika Rudolf: Képtelenség című tárlatát Hornyik Sándor mutatja be, egy másik alkalommal pedig performansz kapcsolódik a kiállításhoz. A Két Paletta című tárlaton, Modok Mária és Czóbel Béla művei között a kurátor kalauzol a finisszázson.

Csanádi-Bognár Szilvia tárlatvezetése és Filmvízió kíséri Csontó Lajos Egybeesés című kiállításának finisszázsát.

A részletes program a Ferenczy Múzeumi Centrum honlapján böngészhető végig. Novembertől a rezsiárak változása miatt bezárnak a szentendrei múzeumok, de számos izgalmas programmal jelentkezik a Ferenczy Múzeumi Centrum a téli időszakban is.

Nyitókép: Pacsika Rudolf Képtelenség című tárlata. Fotó: Ferenczy Múzeumi Centrum/Deim Balázs