Kilencedik alkalommal szerveznek hagyományőrző farsangi felvonulást 2023. február 4-én Panyolán. A télűző eseménnyel a hajdanán a fonóban megélt jeleneteket, szatmári állatalakoskodó szokásokat elevenítik fel.

A farsangon részt vesznek a mohácsi busók is. A maskarás beöltözés mellett hangszerbemutató és kézművesfoglalkozás  is lesz a Sóstói Múzeumfalu közreműködésével. Koncertet ad a Fonogram-díjas Veronaki kvartett. 

A kicsik is bekapcsolódnak a 13 órától kezdődő IX. Hagyományőrző Farsangi felvonulásba, gólya, medve, pulyaszedő, kecske és egyéb hagyományos maskarába bújva.  A felvonulás során kinyílnak a porták és megannyi színes programot kínálnak. Fellép a Nyírség és a Kisdeák Táncegyüttes, lesz néptánc és medvetáncoltató népi játék. A Hargita megyei farsangolók nagykászoni bikaütéssel,  a Szatmári Alapfokú Művészeti Iskola diákjai citeramuzsikval színesítik a programokat. Este a Rozsályi Hajnalpelika Kisszínpad parasztkomédiája, a Nyírség Táncegyüttes fellépése és táncháza ígér feledhetetlen élményeket a Bakos Zenekar kíséretével. 

Részletes program: https://www.facebook.com/panyolafesztival