A 10. Színházi Olimpia keretében rendezik meg április 7. és július 31. között a Dunántúli Színházi Fesztivált. Celldömölkön, Vépen és Vasváron több mint ötven színházi esemény mellett koncertek, kézműves vásár, népi játszóház várja az érdeklődőket.

A Dunántúli Színházi Fesztivál Celldömölk, Vasvár és Vép mellett további 23 települést érint, ahol amatőr, független és hivatásos társulatok mutatkoznak be osztálytermekben, óvodákban, piaci tereken, művelődési házakban, parkokban, apró falvakban és nagyszínpadon is. Az előadások többsége ingyenes vagy jelképes összegért látogatható.

Mindhárom település jelentős színjátszói hagyományokkal és a jelenben is élő, alkotó színházi, színjátszói közösségekkel rendelkezik. Negyven évvel ezelőtt Vépen kezdődtek a Falusi Színjátszó Találkozók, amelynek folytatásaként a Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválok minden évben fontos Kárpát-medencei eseményekké váltak. A Dunántúli Színházi Fesztivál szakmai bázisa a celldömölki Soltis Lajos Színház. A társulat színházművészeti tevékenysége, közösségi alkotóereje országszerte és határainkon túl is ismert és példaértékű.

A Dunántúli Színházi Fesztivál a közösségi aktivitásra épül Celldömölkön, Vasváron, Vépen és az előadást befogadó kistelepüléseken is.

Celldömölkön több „csomópontja” lesz a fesztiválnak: terveznek majálist, pünkösdi vigasságokat, szabadtéri színházi esteket, kinyit a Soltis Terasz, de idén a SLOSZT (Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó) is az olimpia, illetve a fesztivál égisze alatt valósul meg Cellben. Ugyancsak a fesztiválprogramhoz sorolódik a gyermekszínjátszó találkozó vasi fordulója és a regionális diákszínjátszó találkozó, valamint a társulat által szervezett színjátszótáborok.

Nyitókép: Sárkányölő Sebestyén. Fotó: KL Színház