Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár váltja dr. György Lászlót a Kulturális és Innovációs Minisztériumban.

A személyi változást a kormány szerkezetében történt átalakulás indokolja, amelynek részeként a felnőttképzés a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz, míg a vállalkozásfejlesztés Nagy Márton miniszter által vezetett Gazdaságfejlesztési Minisztériumhoz kerül.

Dr. György László a jövőben kiemelt kormányzati feladatot kap. 

Dr. Hankó Balázs államtitkárként a továbbiakban a felsőoktatás mellett felel a szakképzés, a felnőttképzés, valamint az innovációs szakterületek vezetéséért, erősítve a terület oktatási-kutatási fókuszát.

Dr. Hankó Balázs 1978-ban született Salgótarjánban. 2001-ben végzett gyógyszerészként a Semmelweis Egyetemen, 2008-ban egészségügyi szakmenedzser képesítést szerzett. 2007-től az Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet igazgatóhelyettese, 2009 óta egyetemi főgyógyszerész. 2011-től a Semmelweis Egyetem docense, 2018-tól stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese. 2017-ben miniszteri biztos az Emberi Erőforrások Minisztériumában, majd 2019-ben az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. 2022-től a Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2022-ről a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára. Nős, négy gyermeke van.

Forrás: Kulturális és Innovációs Minisztérium. Fotó: MTI/Balogh Zoltán