A Reclaiming Amy című dokumentumfilmben házivideók, családi képek, közeli barátokkal készült interjúk is szerepelnek. A szklerózis multiplexben szenvedő Winehouse-Collins ritkán beszél nyilvánosság előtt a lányáról, a dokumentumfilmben viszont megosztja a nézőkkel gondolatait, és azt is, hogy milyen alattomosan bánt el lányával az alkohol- és drogfüggőség.

Winehouse 2011 nyarán, 27 évesen halt meg londoni lakásában alkoholmérgezés következtében. Nemzedéke egyik legtehetségesebb énekesének tartották, halála az egész zenei világot megrázta.

Édesapja, Mitch Winehouse a dokumentumfilmben elmondta: sokat gondolt arra, hogy mit tehetett volna másként. De − mint felidézte − lányát nem lehetett irányítani, senki sem tudta. „Amy a maga ura volt” − mesélte.

A film Winehouse kapcsolataival, bulimiájával és mentális problémáival való küzdelmével is foglalkozik, és bemutatja családja és barátai próbálkozásait arra, hogy segítsenek neki. A produkció narrátora az énekesnő édesanyja, Janis Winehouse-Collins.

Nyitókép: Amy Winehouse 2008-ban a Glastonbury fesztiválon, Somersetben. Fotó: MTI/EPA/Frantzesco Kangaris