_mg_4528jpg_310_600x418.png
Dobó Kata és Lévay Viktória a Játékszín Kölcsönlakás című darabjábanFotó: Játékszín

A filmalap közleménye szerint a komédia forgatása Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor, Iszak Eszter és Majoros Péter Majka szereplésével kezdődik májusban.

A fővárosi Játékszínben több mint egy éve teltházzal játszott színdarab megfilmesítésén Dobó Kata tapasztalt alkotócsapattal ? Gulyás Buda technikai rendezővel, Seregi László operatőrrel, Valcz Gábor látványtervezővel ? dolgozik együtt. A Kölcsönlakás forgatókönyvét az Üvegtigris-sorozat alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván közösen jegyzik.

A napjainkba átültetett cselekmény vérbeli vígjátéki félreértések sorozata egy olyan lakás körül, amelyet ? akár a háziak engedélyével, akár anélkül ? mindenki kölcsönvesz ráadásul ugyanarra az éjszakára. A Kölcsönlakás producere Sárosi Mónika. A vígjátékot jövő télen az Intercom mutatja be a magyar mozikban.


camera_690163_960_7201_600x400.png
Fotó: pixabay.hu


Senki nem megy sehova munkacímmel készül az Inkubátor Program keretében Hartung Attila első mozifilmje, amely a Z generációról szól. Főszereplői mai magyar tinédzserek, digitális bennszülöttek, akik úgy érzik, nekik mindent szabad és nincsenek határok, nincsenek következmények. Tetteiket rendszerint felveszik telefonnal és megosztják, ami rengeteg like-ot hoz. A bandának az érettségi után egy búcsúestéje marad, mielőtt szétszélednek külföldre tanulni. Ezen az éjszakán a fiúk azonban túl messzire mennek.

A film főszereplő László Panna és Yorgosz Goletsas amatőr színész, a Deep Glaze zenekar frontembere lesz. Hartung Attila a forgatókönyvet Kerékgyártó Yvonne-nal (Free Entry) közösen írta, az operatőr M. Deák Kristóf lesz. Az alkotók a film kapcsán együttműködnek a vezető magyar alternatív zenekarokkal.

A Senki nem megy sehova producere Major István és Iványi Petra, a film a Vertigo Média és az Ister Film együttműködésével készül. A forgatás június végén kezdődik Budapesten, a kész film a Vertigo Média forgalmazásában lesz látható a magyar mozikban 2019-ben ? olvasható a közleményben.

Forrás: MTI