Kétezer ingyenes akkreditációs karszalagot biztosítanak diákoknak és tanároknak a szervezők szeptember 13. és 18. között a Budapesti Klasszikus Film Maratonon.

A rendezvényen a Nemzeti Filmintézet (NFI) szervezésében olyan felújított alkotások és filmritkaságok láthatók hat napon át, amelyeket kizárólag a fesztiválon tekinthet meg a közönség vásznon.

A világ filmarchívumainak kincsei mellett idén négy legendás mozifilmet: a Macskafogót, a Szelíd motorosokat, a Szárnyas fejvadászt és Kertész Mihály A tolonc című alkotását a Szent István téren ingyenesen vetítik.

Az NFI a diákoknak és tanároknak kétezer ingyenes akkreditációs karszalagot biztosít, melyek a filmmaraton összes, a Toldi moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben megtartott vetítésére érvényesek.

Az V. kerület lakosainak 150 foglalt helyet biztosítanak az ingyenes szabadtéri vetítésekre, a Toldi moziban látható filmekre pedig a kerületi lakosok szintén ingyenesen, regisztráció ellenében kaphatnak jegyet a vetítés napján a szabad helyek erejéig.

A nagyközönség számára a vetítéseknek otthont adó Urániában, a Francia Intézetben és a Toldi moziban online és személyesen, valamint a fesztivál honlapján, az egyes filmek oldalára kattintva is lehetséges a jegyvásárlás. A kedvezményes jegyár minden helyszínen egységesen 500 forint, míg a szabadtéri vetítések ingyenesek.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs