Digitálisan felújított formában tér vissza csütörtöktől a mozikba a nyolcvanas éves egyik legsikeresebb filmje, amelyet Budapesten a Cinema MOM, a Pólus, Corvin, Toldi és a Sugár Mozi vetít, országszerte pedig több art moziban lesz látható.

A Szerelem első vérig, a „magyar Házibuli” szélsőséges érzelmeket és tabutémákat megörökítő tinimelodráma, amely a vagány, durcás képű szaxofonos fiú és egy ártatlan szőke lány első, esetlen és megható szerelmi kapcsolatát mutatja be.

Dobray György és Horváth Péter amatőr főszereplőkkel forgatott kultfilmjét több mint egymillió néző látta a nyolcvanas évek közepén, a film sikere még az alkotókat is meglepte. A Szerelem első vérig meg tudta szólítani a fiatalokat, a tinik úgy érezték, végre valaki nekik, róluk beszél. A film érzelmes, lírai zenéjét Dés László szerezte, a főcímdalát Demjén Ferenc énekelte, és a dal heteken keresztül vezette a toplistát, az év slágere lett.

Később két további folytatása is készült, ám egyik sem lett olyan sikeres, mint az első rész. A film teljes körű restaurálása a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum és Filmlabor igazgatóságainak együttműködésében valósult meg.