A Celebration of the 80?s című turné során az olasz dalszerző, producer és DJ leghíresebb szerzeményeit zenekara és vokalistái kíséretében adja elő igazán látványos és szemkápráztató színpadi show keretében. A hazai közönség 2019. május 15-én a Papp László Budapest Sportarénában láthatja a produkciót a Broadway Event és a Multimedia Organisation szervezésében.

 

Moroder 1963 óta, több mint 55 éve van hatással a zeneiparra. Ő volt az első, aki a tánczenét ismétlődő ütőhangszeres ritmusokra helyezte, szakított a harmónia törvényeivel és a szintetizátort helyezte zenéje középpontjába. Első elismeréseit a hetvenes években szerezte, egyrészt saját zenéjével és a Donna Summer részére írt dalaival ? többek között az I Feel Love, az On the Radio, a Love to Love You Baby és a Hot Stuff című slágerekkel. Sikere további együttműködések sorához vezetett: olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Cher (Bad Love), Blondie (Call Me), David Bowie (Cat People), Debbie Harry (Rush Rush), Freddie Mercury (Love Kills), Bonnie Tyler (Here She Comes) és Pat Benatar (Here?s My Heart). Így a popzene fejlődésében játszott hatalmas szerepét nem kevesebb, mint négy Grammy-díjjal ismerték el.

 

Amellett, hogy a ?70-es és ?80-as évek legnagyobb művészeivel dolgozott együtt, Moroder olyan filmek zenéit is szerezte, amelyek még nála is ikonikusabb szimbólumaivá váltak a ?80-as éveknek. Ilyenek például az Amerikai dzsigoló, a Párducemberek, A sebhelyesarcú, az Electric Dreams, a Végtelen történet, a Top Gun és az Éjféli expressz. Az Éjféli expresszhez írt zenéje, a Top Gunból a Berlin Take My Breath Away című dala, valamint a Flashdance-ből a What a Feeling három Oscar-díjat és négy Golden Globe-ot hozott neki.

 

A 2013-as évtől Moroder DJ-ként dolgozott, zenét készített a Google Racer című játékához, és közreműködött a Daft Punk Random Access Memories slágeralbumán, a Giorgio by Moroder című számban. Ez az együttműködés 2014-ben meghozta neki Az év albuma Grammy-díjat is. Moroder 2015-ben adta ki legutóbbi, Déj? Vu című stúdióalbumát, amelyen többek között Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Britney Spears és Kelis is közreműködött.

 

Giorgio Moroder így kommentálja legelső élő turnéját: ?Olyasvalami ez, amire mindig is vágytam, a rajongóim állandóan kérdezték, hogy fogok-e valaha turnézni. Régen a producerek számára elképzelhetetlen volt, hogy elhagyják stúdiójukat, ez a terület az énekeseké volt. Ma a DJ-k és a zenei producerek a pop-/dancezene szupersztárjaivá váltak, eljött tehát az idő, hogy én magam is belevágjak ebbe! Nagyon izgatott vagyok!?

 

A Celebration of the 80?s turné koncertje egy klasszikus és mai dance slágerekkel teli este lesz. A rajongók láthatják majd Morodert vezényelni, vocoderen játszani, effekteket és hangokat előadni. Zongorázik is majd és olyan személyes történeket oszt meg a közönséggel, amelyek azelőtt soha nem jutottak ki stúdiója falai közül. Tiszteleg majd régi múzsája, Donna Summer előtt is: a diszkódíva élőben jelenik majd meg a képernyőn, és együtt zenél Moroderrel és zenekarával.

 

A ?70-es és ?80-as évek nagy slágerei és hangulata élőben elevendik meg 2019. május 15-én a Papp László Budapest Sportarénában. Fergetes látvány- és showműsor, ikonikus zenék és ahogyan Nile Rogers nyilatkozta: ?a férfi, aki feltalálta a dance zenét?.

 

A jegyeket ITT lehet megvásárolni.

Fotó: Foto Studio Brammer