A San Franciscó-i zsaru című 1968-as krimi nyomán forgatja Steven Spielberg az új filmjét, melynek főszerepét Bradley Cooper kapta.

A Warner Bros. filmstúdióban készülő új produkció forgatókönyvét Josh Singer írja. A hollywoodi szaklap szerint Spielberg valószínűleg egészen másként meséli majd el Bullitt történetét.

A Variety.com felidézte, hogy A San Franciscó-i zsaru címszerepét, Frank Bullitt nyomozót annak idején Steve McQueen alakította. A Peter Yates által rendezett eredeti filmben McQueennek egy besúgót kell védenie, hogy az tanúskodhasson a maffia ellen. A besúgót azonban megölik, és Bullitt nyomozni kezd a halála ügyében. Az 1968-as film arról volt híres, hogy a filmtörténet egyik legizgalmasabb autós üldözését rendezték meg benne. McQueen maga vezette a Ford Mustangot, amelyen több módosítást is elvégeztek a kaszkadőrjelenetekhez. A négymillió dolláros költségvetésből forgatott film egyébként nagy sikert aratott a mozikban és a kritikusok körében is, a jegyeladásokból 42 millió dollár (16,5 milliárd forint) folyt be, és a legjobb vágásért Oscart is nyert.

Az
egyelőre cím nélküli Spielberg-filmben Cooper producerként is közreműködik.
McQueen fia, Chad McQueen és unokája, Molly McQueen pedig executive
producerként dolgozik a stábbal.

Spielberg A Fabelman család című, részben önéletrajzi elemeken alapuló legutóbbi filmjét november eleje óta játsszák az észak-amerikai mozik. Cooper pedig már a Leonard Bernstein világhírű karmesterről és zeneszerzőről szóló Maestro utómunkáin dolgozik, amelyet színészként, társforgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is jegyez. A Maestro című film fejlesztésével Spielberg éveket töltött, ám miután megnézte Cooper Csillag születik című rendezői bemutatkozását, arra bátorította kollégáját, hogy vállalja el a film rendezését.

Nyitókép: Bradley Cooper amerikai színész. Fotó: Shutterstock/Denis Makarenko