A londoni The Clapham Grandben lép fel Alföldi Róbert az Isteni végjáték című produkcióval. Az Átriumban 2020-ban bemutatott Broadway-darabot 2023. január 25-én és 26-án láthatja a londoni közönség magyar nyelven, angol nyelvű felirattal.

Magyarországon már több mint 15 ezer néző volt kíváncsi az amerikai David Javerbaum darabjára, amely az általa indított Twitter-csatorna, a @TheTweetOfGod ötletéből született. Mit mondana ma Isten az embereknek az elmúlt néhány tízezer év történéseiről? Isten megosztja gondolatait és tapasztalatait, Mihály és Gábriel arkangyalok segítségével válaszol az időközben felmerült nézői kérdésekre, és bemutatja az univerzumprojekt fejlesztésének további lépcsőit is.

„Biztos vagyok benne, hogy különös összetartozás-élmény lesz mindannyiunknak együtt lenni Londonban egy magyar előadáson. Mert nem vagyunk otthon, és mégis otthon leszünk. Együtt. Sokat hallom, sokan írnak, akik kint élnek, hogy minden oké, de a színház nagyon hiányzik. Hát most ott leszünk” – fogalmazott Alföldi Róbert, aki izgalommal várja a produkció londoni bemutatkozását.

Ez az első alkalom, hogy egy budapesti színházi előadás nem külön meghívásra érkezik Londonba, hanem az Angliában életvitelszerűen tartózkodó magyar közösségnek és azok helyi baráti társaságai számára egyszerre kínál szórakozási lehetőséget. Az esemény további különlegessége, hogy az előadások után közönségtalálkozón kérdezhetnek is a nézők az alkotóktól.

Nyitókép: Alföldi Róbert az Isteni végjáték című darab főszerepében. Fotó: Lakatos Péter