A Pastorale családi hangversenysorozat 2023-as nyitókoncertje A mozdulatok költészete címmel a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) közreműködésével mutat be különleges zenei világot.

A Pastorale célja a kezdetektől változatlan: kulcsot adni a művészetek kincsesházához, valódi értéket közvetíteni magas minőségben, közelebb hozni, érthetőbbé és átérezhetőbbé tenni a zenét és a társművészeteket, közösen megélhető, nemes örömet adni a családoknak. Az előadásokon a muzsikához kapcsolódva gyakran megjelennek a tánc, a képzőművészet, az építészet, az irodalom, a film- és fotóművészet alkotásai. Egy-egy szezon programja többféle tematikus hangversenyt, valamint operaelőadást és táncprogramot is kínál.

Március 25-én a Pesti Vigadóban olyan zeneszerzők darabjai kerülnek műsorra, mint Vivaldi, Ravel vagy Erkel, a közreműködők között ott lesznek az MTE balett, a modern tánc és a néptánc szakirányain tanuló fiatal tehetségek. A Magyar Örökség Díjas zenekart, a Szent István Filharmonikusokat a sorozat történetében először a balettprodukciók avatott karmestere, Csányi Valéria vezényli. A sorozat házigazdái Solymosi Tari Emőke Széchenyi-díjas zenetörténész, az előadások szerkesztője és műsorvezetője, valamint Záborszky Kálmán Kossuth-díjas karmester, a Szent István Filharmonikusok művészeti vezetője.

Nyitófotó: Baranya Judit