A bécsi Wiener Konzerthausban léptek színpadra a Máltai Szimfónia program növendékei az önálló előadásukkal.

A Máltai Szimfónia a Szeretetszolgálat szociális programja, amely a zenét eszközként használja annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű, iskolai problémákkal küzdő gyermekek társadalmi beilleszkedését segítse. Célja, hogy sikerélményt, odafigyelést és a közösséghez tartozás érzését adja a nehéz körülmények között élő gyerekeknek.

A hátrányos helyzetű településeken élő gyerekekből és tanáraikból szervezett ötven tagú zenekar Franz Salm-Reifferscheidt, a Szuverén Máltai Lovagrend romaügyekkel megbízott nagykövetének meghívására lépett fel a bécsi Wiener Konzerthausban október 14-én.

A koncerten tiszteletét tette az osztrák államfő, Alexander van der Bellen, Franz Scharl, az ausztriai katolikus egyház romapasztorációért felelős segédpüspöke, Fra’ Gottfried Kühnelt-Leddihn, a Szuverén Máltai Lovagrend ausztriai nagyperjelségének nagyperjele és több magas beosztású lovagrendi küldött. Magyarországról Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, dr. Erőss Lóránd, a Máltai Lovagrend ispotályosa és Ugron Imre, a Lovagrend korábbi nagykövete is Bécsbe látogatott az eseményre.

Az egyórás koncert nagy sikert aratott, az esemény a roma himnusszal zárult.

Fotó: Máltai Szeretetszolgálat/Majoros Árpás Csaba