Az Örvényesvölgy Fesztivált 2023 júniusában tartják Zalacsányban.

Az Örvényesvölgy Fesztivált 2023 júniusában, két hétvégén, 9–10-én és 16–17-én tartják Zalacsányban. Az első hétvége programjai a magyar hagyományok, a magyar népzene köré fonódnak két napon át, gazdag gyerekprogramokkal, különleges koncertekkel, esténként táncházzal. A második hétvégén a hangsúly a nemzetközi fellépőkön van, öt külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, a soul, blues és az elektroswing legnagyobbjai.

A fesztiválon június 16-án fellép a Grammy-díjas Gipsy Kings Diego Baliardo vezetésével. A zenekar hét gitárral, tizenkét tagú zenekarral, forró flamenco-, salsa- és popdallamokkal érkezik az erdőszéli nagyszínpadra. 

A Csík Zenekar június 10-én, szombaton lép fel Örvényesvölgyben. A Kossuth-díjas magyar zenekar 1988 óta a magyar népzenei élet egyik meghatározó szereplője. Zalacsányi műsorukba helyi népzenészeket és néptáncosokat is bevonnak.

Kevin Davy White Londonból érkezik, 2022-ben az Egyesült Királyságban az év énekesének és dalszövegírójának választották, dalait és fellépéseit tömegek követik. A zenésznek 2023 tavaszán jelenik meg új lemeze, amelyet a zenekarával mutat be Zalacsányban.

Ausztriából érkezik a Deladap, akik a progresszív jazzt swinggel, manouche-sal, elektronikus és folkalapokkal vegyítik egy fergeteges, a közönséget folyamatos táncolásra késztető produkcióban. A magyar közönségnek egy titkos meglepetéssel is készülnek, amit a zenekar a június 17-i koncertjén fed majd fel.

„A névsor nem végleges, hamarosan újabb nemzetközi és hazai fellépőket jelentünk be, több különleges jazzkoncerttel, köztük igazi csemegékkel színesítjük a fesztivált. Nemzetközi fellépőink meghívása a 2023-as Veszprém–Balaton Európa kulturális fővárosa program támogatásának köszönhető. Nagy öröm számunkra, hogy partnerként részesei lehetünk a régió számára kiemelten fontos 2023-as programnak” – mondta el Badacsonyi Tamás fesztiváligazgató, a fesztivál helyszínét biztosító Pálos Resort tulajdonosa.

Nyitókép forrása: Örvényesvölgy Fesztivál